Römorklar
7738 ilan: Römorklar, treyler
Bir kategori seçin:
Römorklar
Römorklar, motorsuz olarak bilinirler ve taşınabilmesi için motorlu araçlardan bir tanesine ihtiyaç duyarlar. Sahip olunacak olan römork ile insan ya da farklı çeşit malzemeler taşınabilir. Ülkemizde ve de Dünya genelinde römork kullanımı çok fazla artış göstermektedir. Üretilen ve satılan römorklar farklı kapasite, boyut ve özelliklerde üretildiği için farklı araçlarda da rahatlıkla tercih edilebilirler.
Römork kelimesi Türkçe diline Fransızcadan geçmiştir. Taşımacılık sırasında harcanan paranın azalmasını sağlayan römorklar, ekonomik fiyatlarda bir taşıma işlemi gerçekleştirebilmek için en uygun eklentilerden birisidir.
Römork Avantajları
Taşımacılık konusunda büyük bir paya sahip olan römorklar, avantaj olarak da geniş niteliklere sahip olmaktadır. Aracınızın küçük ya da büyük bir boyuta sahip olmasına önem vermeden bu römorkları takabilirsiniz. Motorsuz bir vaziyette olan bu römorklar, aracınızın motor gücü yeterli olduğu sürece kolay bir şekilde hareket ettirebilmektedir. Römork çeşitlerine mal stoklaması yapmak çok basittir. Geniş bir yapıya sahip oldukları için düzenli olarak istif yapıldığında potansiyelinin de fazlasında bir mal alabilme kapasitesine sahip olurlar. Bu eklentileri farklı işlevlerde tercih edebilir ve farklı malzemeleri taşıyabilirsiniz.
Taşımacılık konusunda tercih edilen diğer eklentilere nazaran çok daha az maliyete sahip olan römorklar, satın alınan fiyatı çalışma prensibi ile hızlı bir şekilde amorti edebilme özelliğine sahiptir. Ekonomik araç çeşitlerinden birisi olan römorkları depolama alanı olarak da kullanabilirsiniz. Üzerinde bulunan geniş alanlar, depolama amacı ile kullanıldığı zaman birçok malzemenin istiflenerek saklanabilmesini sağlar. İçerisinde herhangi bir motor sistemine sahip olmadığı için de doğaya karşı yararlı görülen araç çeşitlerden biridir.
Römork Çeşitleri
Taşıma aşamaları baz alınarak farklı şekillere ve farklı özelliklere sahip olan römorklar üretilmektedir. Bu römorklar, kapasite bazında yüksek ya da düşük hacimlere sahip olabilirler.
Tam römork adı verilen römork çeşidi, aktarılacak olan malzemenin hepsini kendisi taşımaktadır. Eklenti olarak takılı olduğu aracın tek görevi bu römorku taşımak ve gitmesi gereken yere ulaşmasını sağlamaktır. Yarı römorklar ise genel olarak tırların ve kamyonların üzerinde gördüğümüz, yükün belli bir miktarını motorlu aracın taşımış olduğu römork çeşitleridir.
Hafif römork adı vererek tercih edilen römorklar, 750 kilo kapasitesini aşmayacak niteliğe sahip römorklardır. Otomobil ya da küçük kamyonet tarzı araçlara eklenen römorklara ise merkezi dingilli römork adı verilir.
Römorkların üretim aşamasında kullanılan makas adetleri, mekanik ya da hidrolik frenler, taşıma kapasitesine bağlı tekerler ve dingil nitelikleri, römorkların taşıma hacimlerine ve boyutlarına göre belirlenmektedir. Bu gibi farklı çeşitlerden oluşan römorklar, taşıma işlemleri sırasında birçok avantajı sağlamaktadır. Kişiler, kullanacak oldukları araçlara ve taşıyacak oldukları yük çeşitlerine göre bu römorklar arasında bir seçim yapabilirler.
Römork Fiyatları
Kamyonlarda, tırlarda ve diğer araç çeşitlerinde yoğunluklu olarak kullanılan bu römorklar, fiyat olarak sabit bir fiyat bilgisi içermemektedir. Değişkenlik gösteren bu fiyat aralıkları, römorkun özelliklerine, işlevine ve hacmine göre belirlenmektedir. Bu sebepten dolayı da birçok firma ya da işletme, kendi bütçesine uygun olan römorkları rahatlıkla tercih edebilir.
Genel olarak ekonomik fiyatlandırmalardan oluşan römorklar, yol üzerinde herhangi bir kazaya mahal vermemesi için düzenli bir sistem dahilinde oluşturulurlar. Yol tutma özelliğine sahip olan ve dönüş esnasında devrilme gibi olaylar yaşatmayan bu römorklar, fren sistemleri ile de ani bir şekilde durabilme niteliğine sahiptir. İşletmenizin yapacak olduğu işe ve taşıyacak olduğu yük kapasitesine göre römork çeşitlerini inceleyebilir, özelliklerine detaylı bir şekilde göz attıktan sonra uygun fiyat aralıkları ile römork çeşitlerine sahip olabilirsiniz.